Световният номер 22 Григор Димитров започва днес участие на Мастърса в Рим, където в първия кръг ще срещне участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джанлука Магер. Техният мач е втори в програмата на централния корт, която се открива в 12:00 часа с двубоя между Филип Крайнович и Феликс Оже-Алиасим.

Най-добрият ни тенисист се подготвя за турнира в академията на Рафаел Надал. Преди това той отпадна във втория кръг на US Open.

"На мен промяната от хард на клей ми харесва, не е толкова натоварващо за мускулите. Трябва да работиш върху няколко неща, трябват ти няколко дни, но извън това е много лека промяна. В последните години имах добри резултати на клей. Влизайки в този турнир се концентрирам върху това да изградя отново моята игра, да получа необходимата увереност, за да мога да продължа да играя добър тенис. Знам, че мога да играя добре на клей, така че трябва да направя първата крачка", каза Григор преди първия си мач в италианската столица.

Той коментира и темата за изолацията, свързана с пандемията от COVID-19.

"Мисля, че съм по-добър с всеки изминал ден. Опитах се да се концентрирам върху други неща в периода, в който нямаше мачове. По-скоро се концентрирах върху тялото си и как мога да се възстановявам възможно най-бързо. Малките крачки са важни, въпреки че не си свикнал да живееш на толкова бавни обороти, трябва да се научиш", заяви Димитров.

Григор Димитров и Джанлука Магер ще играят за първи път помежду си. В момента италианецът заема 80-а позиция в световната ранглиста. Българинът е поставен под номер 15 в схемата и има възможност да натрупа точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна още в първия кръг. 

При успех срещу Магер българинът ще срещне във втория кръг победителя от двубоя Йошихито Нишиока - Миомир Кечманович.