Десет дни след като стана ясно, че Димитър Бербатов ще продължи кариерата си в солунския ПАОК, интересът към него не стихва. Феновете в Гърция вече изкупиха 10 000 фланелки с неговия номер и се наложи да се поръчат допълнителни 4000. 

Трансферът на Димитър Бербатов провокира и интереса на колегите ни от Гърция: екип на гръцката "ТВ Македония" посети стадиона в Благоевград и училището на Митко. Иначе, от трансфера си в ПАОК досега, той е говорил само пред клубната телевизия на футболния тим.

"Всеки журналист в момента в Гърция върви след него и иска интервю, 

защото това е футболист с голяма история и е щастие да бъде в нашата Супер лига", коментира Стефанос Дамянидис от "ТВ Македония".

Съвпадение или не, но след като Бербатов отиде в Солун, голяма букмейкърска къща е на път да сключи договор с ПАОК за близо 2 млн. евро. Прости сметки показват, че това ще покрие изцяло възнаграждението на българина, което е в размер на 1,6 млн. евро.

Още след първата си среща с феновете на ПАОК пък Бербатов ги нарече "братя". Това не е останало незабелязано и за колегите ни в Гърция.

"Нормално е феновете да го чувстват по-близък, тъй като от Солун дотук се стига за 2 часа", коментира Дамянидис.

Вижте още във видеото: