Президентът на "Славия" и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов е признат за виновен в расова дискриминация. Той е глобен и с 500 лева.

На 25 юни 2020 г. Стефанов използва обидни думи, свързани с цвета на кожата по време на пресконференция относно трансфера на Филип Кръстев в белгийския "Ломел".

Босът на "белите" използва фрази като "бежанци и тем подобни", "ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка", както и епитети, свързани със сексуална дискриминация.

"Установява, че с използваните изрази "ние взимаме на кило такива от джунглите там по Амазонка, по насам-натам"; "защото той казал бел п******т, а на нашите са му викали черен п******т"; "Гледай сега, никога черен нема да храни бел, момчета!", в изявлението си, направено по време на пресконференция, проведена в Пресклуб "България" на 25.06.2020 г. по повод трансфер на млад български футболист в отбор от чужбина, заснета и предадена на няколко електронни медии, е осъществил забранена от закона пряка дискриминация на основата на защитения признак "раса", "сексуална ориентация" и "лично положение" по смисъла на чл. 4, ал. 2, с което е нарушена забраната на по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация", се казва в съдебното решение.

На боса на "Славия" е дадено задължително предписание да се въздържа от изявления, представляващи дискриминация на основата на защитения признак "раса".