Националният отбор по художествена гимнастика замина за Казан, Русия, където Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбълът ще представят за последно съчетанията си преди световното първенство в Пезаро. 

Треньорът на ансамбъла - Весела Димитрова, не скри, че има известни притеснения предвид, че състезанието е в Русия, но се изказа ласкаво, както за домакините, така и за италианките, като ги определи за едни от най-големите ни конкуренти за световната титла.

"Това е поредната проба преди световното първенство. Надявам се момичетата да са по-спокойни. Момичетата са добре, спокойни. Мисля, че са малко по-уверени в себе си. Видяха, че щом играят, получават оценки, така че ще се състезаваме. В Казан ще е просто едно състезание, а всички те са важни. Ще е хубаво да бъдем в директен сблъсък с рускините на тяхна територия. Отборът им е главен претендент за световната титла заедно с Италия и домакинството ще влияе", категорична е Димитрова.

Невяна Владинова, който се върна от предишното състезание в Минск със злато, сребро и бронз, заяви, че вече е забравила успеха и е съсредоточена само върху представянето си на предстоящите форуми.

"Медалите от Минск ги забравих. Още ми седят в чантата. Щастлива се съм, ако донеса и от Казан, но предпочитам да бъда по-силна, за играя по-добре и по-стабилно. Сигурно ще е по-трудно. Това е последната проверка преди световното. Важно е всеки път, когато изляза, за играя добре и ще се постарая този път още с първите си съчетания да е така", каза тя.

Състезанията в Казан ще се проведат от 11 до 13 август.