Един от големите герои за Европа на турнира "Райдър Къп" – англичанинът Джъстин Роуз спечели силния голф турнир в турския курорт Анталия. 32-годишният англичанин победи във финала сънародника си Лий Уестууд и прибра една от най-големите парични награди в голфа на стойност 1,5 милиона долара.

Роуз показа здрави нерви преди две седмици, когато изтегли тежък жребий при големия сблъсък между Европа и САЩ за "Райдър Къп". Англичанинът трябваше да се изправи срещу голямото оръжие на американците Фил Микелсън, но го победи и поведе съотборниците си към невероятен обрат в Чикаго. Той не трепна и в Анталия и въпреки участието на световните номер 1 и 2 – Рори Макилрой и и Тайгър Уудс, спечели турнира. На полуфиналите Роуз победи Тайгър Уудс, докато Макилрой изобщо не успя да излезе от групите.

23-годишният Рори загуби и трите си срещи, но това очевидно не го разстрои и докато съперниците му останаха да се потят на игрището, той предпочете да се изтегне на басейна в луксозния си хотел под ръка с приятелката си тенисистката Каролин Вожняцки, стискайки коктейл в другата. Все пак Макилрой няма причина да е тъжен, тъй като, въпреки трите си загуби, заработи 300 000 долара.