Всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига на Германия гласуваха против реформите, които да позволят на инвеститорите да придобият даден отбор.

Правилото е уникално за футбола в страната и гласи, че отборите трябва да притежават мнозинство при управлението.

Клубовете се съгласиха да проведат широк дебат относно инвестициите в германския клубен футбол, като запазиха принципа 50+1 процента.

Главният изпълнителен директор на "Санкт Паули" Андреас Ретиг заяви, че това е "важен сигнал" за германския футбол. "Всеки, който обича футбола е добре да приветства това решение", каза той.

Президентът на германската футболна лига Ричард Раубал заяви: "Правилото 50+1 е един от принципите, който направи германския футбол силен и закотвен в обществото. Необходимо е обаче основно разискване и това ще се случи", добави той.

Изключения от правилото се допускат, когато физически лица или компании са подкрепили клуб със значителни суми за най-малко 20 години, като например в "Байер" Леверкузен (компания за химическа промишленост "Байер"), "Волфсбург" (производител на автомобили "Фолксваген") и "Хофенхайм" (съосновател на "САП").

По-голямата част от клубовете гласуваха в полза на системата за видео наблюдение в Бундеслигата.