Имануел Щарк спечели 68-ата колоездачна Обиколка на България. Германецът запази жълтата фланелка, след като финишира шести в групата на откъсналите се колоездачи в последния пети етап от Карнобат до Габрово.

Членът на отбор "Металтехник" преодоля днешното 188-километровото трасе за 4:26.04 часа и завърши с общо време 18:45:46 часа.

Снимка: Lap.bg

Победител в етапа днес стана Тимо Килих (Белгия) от "Алпесин" с 4:26.01 часа, след като спечели финалния спринт пред Мирко Маестри (Италия) от "Бардиани" и Айко Бастиенс (Белгия) също от "Алпесин".

Стефан Христов от "Хемус" (Троян) беше много активен през целия ден и финишира в групата на откъсналите се колоездачи. Той беше най-добър от българите в Обиколката, като завърши на 1:25 минута зад победителя Щарк и остана само на 16 секунди от място в топ 10 на генералното класиране.

Снимка: Lap.bg

На второ място в генералното класиране на 34 секунди завърши Георг Щайнхаузер (Германия) от "Тирол-КТМ", който стана победител в подреждането за колоездачи до 23 години. С днешната си етапна победа пък Килих се изкачи на третото място на 39 секунди зад Щарк.