Футболистите на "Левски" ще започнат да получават част от заплатите си от понеделник (3 август), заяви треньорът на "сините" Георги Тодоров.

Част от играчите с месеци не са получавали възнагражденията си, тъй като клубът е в тежка финансова криза от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на сините - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

Въпреки това тимът се подготвя за мачовете си от сезон 2020/2021 от Първа лига, а в последната контрола преди кампанията победиха "Витоша" Бистрица с 2:1.

"Доколкото разбирам понеделник ще има някаква светлина, ще започнат да се изплащат заплатите на момчетата. В никакъв случай ситуацията не е розова. Сега те са по-спокойни, защото вчера Сираков влезе в съблекалнята и им каза, че има някаква светлина. Момчетата вярват на Сираков, надявам се да не го подведат, защото подведат ли го и ако не се случи, това е краят на "Левски", заяви Тодоров.

"Исках да видя дали има промяна от монотонното темпо, в което играхме мачовете. Има промяна, но сме далеч от това, което искам. Трудно ми е да ви отговоря кои футболисти ще останат за първия мач. Надявам се другата седмица да има раздвижване", анализира още той.

Снимка: Lap.bg

За първи път от почти година на вратата на "сините" застана Николай Михайлов. Тодоров заяви, че той е свалил 22 кг, за да бъде във форма.

"Трябват ни централни защитници и хора в средата на терена. Ако Найджъл и Станислав Иванов останат ще решим проблемите в атака. Но са ни нужни централни бранители и в центъра на терена имаме нужда от хора. Имаме десет дни до мача с "Берое". Дано има някаква промяна, за да направим конкурентноспособен състав. Следващата седмица ще решим за вратаря, защото Георги Георгиев ни изненада с решението си. Ники Михайлов свали към 22 кг, но има още какво да се желае. По време на тренировките виждам, че е изключително амбициран. Ще се радвам да се върне по начина, по който беше преди години. Той е важен за отбора. Добре се включиха юношите, но трудно може да стане с юноши. Ние си говорим за млади играчи, но при първия неуспех ще започнат критиките. Само с млади трудно ще стане", заяви той.

Тодоров, който през изминалия сезон няколко пъти заяви, че няма намерение да остава начело на "сините", сега разкри, че ще помага на тима, докато ситуацията се нормализира.

"Ако не беше Сираков, аз може би нямаше да се съглася да водя отбора. Ще бъда тук, докато нещата се стабилизират. Аз съм казал, че трябва да намери млад подходящ треньор. За мен най-добрият избор е Станимир Стоилов", каза той.