Единственият български съдия с наряди в Шампионската лига - Георги Кабаков, и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков са сред избраните рефери за предстоящия мъжки и женски футболен турнир на олимпийските игри в Токио.

Снимка: Reuters

Пред bTV Кабаков потвърди, че е сред осемте арбитри от Европа, които ще ръководят двубои на Игрите. Останалите са Артур Диас (Португалия), Стефани Фрапар (Франция), Орел Гринфийлд (Исландия), Сърджан Йованович (Сърбия), Катерина Монзул (Украйна), Анастасия Постовойтова (Русия) и Естер Стаубли (Швейцария).

Това вероятно означава, че Кабаков няма да бъде ангажиран с мачове от европейското първенство, което ще се проведе няколко седмици по-рано. Евро 2020 приключва на 11 юли, а олимпийските игри стартират на 23 юли.

Заради противоепидемичните мерки най-вероятно всички рефери ще отпътуват за японската столица още по време на еврофиналите.

Снимка: Lap.bg

Кабаков ще бъде първият роден съдия на най-големия спортен форум от Любе Спасов, който ръководи мачове в Барселона през 1992 г. Преди него Тодор Бечиров е свирил на Игрите в Мексико през 1968 година.