Георги Иванов се изказа остро срещу ръководството на БФС и Изпълкома. Той призна, че в отбора има финансова криза и футболистите на получават преми, но въпреки това похвали играчите за мъжеството.

Но не и ръководителите на българския футбол....

Според него, представителите на Българския футболен съюз не помагат на футбола ни, а само стоят като страничен наблюдател и глобяват тимовете, потънали във финансови проблеми.

Георги Иванов бе санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС през седмицата, но наказанията за ЦСКА и Лудогорец бяха отложени. Треньорът изгледа от трибуните на „Георги Аспарухов“ равенството 2:2 с Литекс от 17-ия кръг на А група.

„Смятам, че мога да задам няколко въпроса към Дисциплинарната комисия. Имам въпроси и към президента на БФС, по какъв и по кой начин се определят наказанията за отборите“, започна Георги Иванов.

„Реакцията на Боби Михайлов спрямо Боримиров беше много грешна. БФС трябва да вземе адекватни мерки в това, което се случва - да се развива българският футбол, а не да се издържат от финансови глоби, като се има предвид, че клубовете са в лошо финансово състояние. Не трябва да се прави проба-грешка. Президентите в БФС е нормално да дърпат чергата към себе си. Не може те да взимат решение за това, което се случва“, коментира Георги Иванов.

„Какво има към клубовете, единствено глоби? Какво правят за развитието на футбола? Нека Боби Михайлов и Изпълкома да обяснят как развиват футбола в България. По никакъв, ако се хвалиш само с това, че можем да платиш лагера на националния отбор... Трябва да се направи така, че българският футбол да бъде на добро ниво, БФС сега е само наблюдател и глобява. Съжалявам много“, коментира още Гонзо.