Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че е доволен от представянето на националния ни тим в световните квалификации и отдава днешната тежка загуба от Русия на липсата на основни играчи. "Лъвовете" отстъпиха с 60:104, което е второто ни най-унизително поражение за последните 17 години.

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, без Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.

"Трябва да намерим този кураж и това вдъхновение. Нужен ни е и късмет, защото имаме двама важни играчи в Евролигата, които ни липсват... Оценката, която ще поставя е, че имаме отбор. Когато сме били всички и сме имали цел, която е достижима, сме се представяли добре и достойно. Ние обаче нямаме 32 души, както например отборът на Франция. При нас е по-малко. Смятам, че придобихме опит. На младите играчи трябва да им дадем време, за да получат тази увереност и в двубои от такъв характер да показват това, което могат. Не знам дали причината е колко играят в клубните си отбори", каза Глушков.

"Договорът на Минчев изтича с този квалификационен цикъл. Преди години аз доброволно се отказах да избирам и да назначавам треньорите на националните отбори. Тази привилегия има Управителният съвет на федерацията. Те избират, аз утвърждавам.

"Като цяло аз съм доволен от работата на треньора. Този въпрос трябва да се реши, защото за нас е по-важно, отколкото за големите отбори. Ще мислим, има време", коментира президентът на родната федерация по баскетбол.