Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев очаква ЦСКА да бъде променен в мача между двамата отбора от първата шестица на „А” група. Срещата е в събота от 20:00 часа на стадион „Българска армия”. Наставникът на шампионите беше категоричен, че за неговия отбор ще бъде положително, че трибуните по време на двубоя ще бъдат пълни.

- Г-н Дерменджиев, какво е състоянието на отбора и каква е нагласата ви преди мача с ЦСКА?

- Нагласата ни е, както преди всеки мач. Футболистите са в добро настроение. Тренировките вървят по план. Имахме много мачове през сезона. Работим с момчетата в психологическо отношение да се отърсят от натоварването.

- Значи ли това, че в края на сезона има натрупана умора?

- Казах го. Доста срещи изиграхме. Има и физически, и психическа умора. Работата ни е да ги държим в оптимална форма до края на шампионата.

- На всички футболисти ли ще можете да разчитате за гостуването на „Българска армия“? Има ли контузени?

- Да, има контузени. В последния момент ще вземам решения по този въпрос.

- ЦСКА разчита на сериозна фенска подкрепа. Това може ли да ви повлияе негативно?

- Когато е пълен стадиона футболът е различен. Ние сме свикнали да играем пред много фенове. Добре ще е, че „Българска армия“ ще е пълен.

- Какво ще кажете за предстоящия тактически сблъсък с Любослав Пенев?

- Любо е добър треньор и добър мотиватор. Бил е в ЦСКА преди. Отлично познава ръководството, феновете и футболистите.

- В последния мач срещу Ботев (Пд) се хвърлихте здраво от първия съдийски сигнал. Така ли ще бъде и в събота?

- Мачовете са различни. Имахме за цел да изненадаме Ботев и го постигнахме. На „Българска армия“ ще е различно.

- Кишада или Безяк – кой започва срещу ЦСКА?

- Има време до мача. В последния момент ще разберете 11-те, които ще започнат.

- ЦСКА не изигра на добро ниво мачовете през пролетния сезон. Очаквате ли все пак да се вдигнат заради смяната на треньора?

- Очаквам това да се случи. Принципно при смяна на треньора футболистите реагират по определен начин и гледат да се докажат. Ще има промяна. И игрова, и в стартовия състав.

- Според анализи в пресата Лудогорец вече не е мотивиран като отбор и има психологическо изчерпване у играчите. Съгласен ли сте с подобно мнение?

- Всеки може да прави анализи. Всеки може да говори това, което мисли. В крайна сметка ние живеем в демократична държава. Не обръщам внимание на анализите, които се пишат. Реалността е много различна.

- Във вторник Юнес Хамза игра за младежкия отбор. Ще попадне ли в групата за ЦСКА?

- По принцип пътуваме по-голяма група за мачовете. Разчитам на всички футболисти. Юнес Хамза има необходимост да играе. Затова бе в състава на Лудогорец U21. Вкара и гол. Това е добре за него.

- Защо все по-рядко залагате на Георги Терзиев? Той изнесе добри мачове в Шампионската лига.

- Това е мое решение. Терзиев е едно талантливо момче. Футболът е пред него. Той работи много сериозно. Ще има игрови минути за него.