„В „Левски” имаше игра на криеница и ниско равнище на отношенията. Не исках разногласия и излишна негативна енергия, затова предпочетох да се отдръпна”, обяви в интервю пред bTV Георги Чиликов. Той напусна поста главен скаут на клуба след 7 месеца на стадион „Георги Аспарухов”.

„Причина за решението ми е липсата на комуникация и екипност. Трябваше да си тръгна още на 5 януари – бившият спортен директор (б.р. – Станислав Ангелов) поддържаше линия на некоректност и неефективност в работата. Не присъствах на някои селекционни срещи. Тази линия бе продължена и от настоящото спортно-техническо ръководство. Не приемам начина на работа в скаутирането на „Левски” и прецених, че съм излишен”, сподели Чиликов.

Бившият нападател на „сините” сподели, че за сметка на това отношенията му със собственика Спас Русев са били напълно коректни. „Благодаря му за разбирането. Благодаря и на Станимир Стоилов, който лобира за мен. Направихме достатъчно пътувания, начертахме някакъв план. Предоставих доста доклади с футболисти, които харесах и за които смятах, че могат да помогнат. Дали някой от тях ще бъде привлечен – няма смисъл да коментирам.”

Чиликов разкри, че лично е наблюдавал и е гарантирал за пристигналия от „Берое” Жуниор Мапуку. „Той е на ниво сред нападателите в България. Въпрос на време е как ще се адаптира в „Левски”. При останалите, които искахме, нещата не се получиха.”

Бившият национал коментира и неочакваната атака на треньора Николай Митов по време на пресконференция през април: „Има доклад на Чиликов за бразилски играчи. Харесах 6-7 веднага, обаче не можем да си ги позволим. Те отиват в отбори, които могат да платят по 5, по 10 милиона. Да ви кажа - харесах и по двама-трима от „Реал” Мадрид и „Байерн”, ама като не можем да си ги позволим...”

„Митов имаше предвид, че тези играчи отиват в клубове, които могат да си позволят по-високи цени – категоричен е Чиликов. - Друг е въпросът като какъв коментира по темата с трансферната политика. На пресконференция трябва да отговаря дали отборът играе добре, кои са здрави и кои - контузени. Там е грешката, която с лека ръка се подмина от ръководството. И аз мога да говоря как играе „Левски”, дали се налагат правилните хора или се отстраняват тези, които могат да помогнат. Имам виждане, но няма да го споделя. Естествено, че не ми стана приятно, но това е въпрос на ниво”.

Чиликов е категоричен, че Русев опитва да промени ситуацията, но служителите в клуба го занимават с дребни проблеми на ниско ниво. „Сигналите са различни. Така и не разбрах – първо изпълнителният директор каза, че има пари за селекция. После нямало. Търсеха се млади, след това – стари. Спортният директор трябваше да обяви каква е линията на селекцията.”

„Не съм обиден на Ангелов, Боримиров и Митов - казал съм им всичко, говорим си. Винаги съм искал да помогна максимално. Колко съм успял - това е друга тема. Пожелавам успех на отбора. Все пак децата ми играят в „Левски”, всеки ден съм на „Герена” - искам или не.”

Чиликов не крие, че е разочарован от привлечените през зимата играчи. „Те са със спорни качества. Дори и Яблонски не е това, което гледах на записа. Загубил е от ритъма си и игра колебливо. Вкара един-два гола, но не това е неговата работа. Сукуна има някакви качества, но „Левски” му идва високо. Що се отнася до Огнянов – идеята ни бе да помогне за половин или една година, а после да търсим по-млад и перспективен състезател.”