Волейболният шампион "Нефтохимик" Бургас спечели Суперкупата на България след успех с 3:0 над миналогодишния победител "Хебър" Пазарджик. Двубоят в столичната зала "Христо Ботев" бе първото спортно събитие след отмяната на забраната за присъствие на публика на закрито.

За разпределителя на бургазлии Георги Братоев мачът за суперкупата е бил с по-особен характер, тъй като той искал да докаже, че има "вина" за успеха на "Хебър" през миналия сезон. Братоев подсили "Нефтохимик" именно след трансфер от Пазарджик. 

"И двата отбора играха добър волейбол. След голямата почивка за всички е много трудно, хвърлихме доста труд. Имахме и други проблеми, които успяхме да маскираме. Радвам се, че в поредната година, макар да съм сменил отбора, купата е отново при мен.", каза разпределителят пред bTV.

"В този отбор сме събрани доста близки приятели, така че всяко едно време, прекарано заедно, е удоволствие. Освен това имам и брат си в отбора."

"За мен суперкупата беше важна, защото исках да покажа, че миналогодишните успехи са плод и на моя труд. И това, че съм работил и през тази година, мога да я спечеля отново. Затова за мен беше изключително важна. Момчетата в отбора се бъзикат, че каквото и да стане, купата идва при мен", добави с усмивка Братоев.