Националите Галин Иванов, Бирсент Карагарен и Божидар Краев говориха пред медиите преди предстоящите европейски квалификации срещу Черна гора и Англия. Според тях в тима ни цари спокойствие, а атмосферата е позитивна.

"Защо да съм нервен? Трябва да сме спокойни всички, имаме мач, което е най-хубавото. Надявам се да победим. Надявам се да се отпуснем и да се насладим на играта. Цената е всеки мач да изглеждаме по-добре, всеки мач да израстваме повече и повече, да изпълним тактическите указания на старши треньора. Нека първо мислим за Черна гора, след това ще мислим за Англия.", започна Иванов.

"Чака ни тежък и важен мач. Малка държава сме и трябва да се подкрепяме, за да продължим нагоре. Със сигурност феновете са разочаровани, но ние, футболистите, сме най-разочаровани. Ще върнем хората с раздаване на терена до последния съдийски сигнал. Хората са станали малко злобни, донякъде е разбираемо. Не съм чувал сърбин да каже лошо за друг сърбин. Поне малко трябва да вземем от тях", добави играчът на "Славия".

Дебютантът Бирсент Карагарен сподели, че когато е разбрал за повиквателната, се е почувствал на седмото небе. Той се надява да получи шанс за изява и вярва, че има с какво да помогне на "лъвовете".

"Много съм щастлив, че съм тук. Надявам се да получа шанс за изява, готов съм да дам всичко от себе си. Мога да помогна. Много се зарадвах от повиквателната, бях на седмото небе. Тук си на най-високото ниво. Националната фланелка е мечта на всеки футболист. Идеалният сценарий за моя дебют би бил победата.", категоричен е футболистът на "Локомотив" Пловдив.

Според Божидар Краев тимът ни има сили за четири точки в мачовете с Черна гора и Англия: "И двата мача са важни, моментът е добър за първа победа. Имаме сили да вземе 3 точки в един от двата мача, даже 4. Трябва да подходим позитивно, да влезем в мача с добра енергия и да дадем всичко от себе си. Трудно е като не си сработен с другите играчи, но ние ще опитаме да се сработим. Атмосферата в отбора изглежда позитивна", добави юношата на "Левски".

В петък (11 октомври) националите гостуват на Черна гора, а в понеделник (14 октомври) приемат Англия на "Васил Левски".

"Лъвовете" заемат последното място в групата с две спечелени точки от пет изиграни мача.