Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви изпращат една от най-силните си спортни години. Сестрите, които се наредиха на 7-ма позиция в класацията "Спортист на годината", станаха първи в първенството на Стария континент през април, постигнаха множество победи в силни турнири и в крайна сметка се наредиха сред най-добрите в своя спорт.

"2018 г. наистина е много успешна за нас. Не очаквахме да направим такива успехи. Все още е като магия за нас. Успяхме да си изпълним целите за годината и сме много щастливи. Надяваме се следващата година да бъде още по-успешна за нас", каза Габриела Стоева в студиото на "Тази сутрин".

За да постигнат такива успехи заслуга има и треньорът им Михаил Попов. За да са по-близо до него и до по-добри условия за тренировки, двете живеят в Париж от няколко години.

Снимка: bTV

"Момичетата започнаха да правят резултати още от юношеска възраст. Те са европейски шампионки и до 18 години. От тогава забелязах, че има потенциал в тях и си ги следях по турнири. 2015 г. започнахме да работим заедно, предложих им да дойдат в Париж. Тогава бяха в трудна ситуация, но успяхме да се справим и да поемем правилния път. Явно го следваме добре за сега", гордее се наставникът им.

Подготовката на момичетата в момента е насочена към европейски игри през юни 2019 г. в Минск, световно първенство в Швейцария и голямата цел - олимпийските игри в Токио. Те обаче не спират да мечтаят и за участие на Игрите в Париж 2024 г.

"Всичко върви по план. Разбираме се с нашия треньор. Работата, отношенията помежду ни се подобриха", разкри Стефани Стоева.