Тя е талантлива, умна, красива и е едно от най-чаровните лица на българския спорт. Тя е Габриела Петрова - Атлет номер 1 на България за 2020 г. За себе си казва, че е най-щастлива, когато е в залата, а нейната отдаденост на спорта ѝ се отплаща с успехите, които постига в тройния скок.

Габи е красива млада дама, а перфектният ѝ външен вид допълва образа на чаровното момиче, което печели хиляди фенове освен с таланта си, и с естествената си усмивка. Затова прекарахме заедно един ден в Пловдив, където атлетката ни допусна в нейния свят. И така, срещнахме се първо в салона за красота.

"Преди всичко ние сме жени. Мисля, че това е уважение към теб самия, към хората, които те подкрепят на стадиона и те гледат. В последните години може да видите все по-красиви лица на пистата, с прически, с грим. Знаете, че след месеци на тежки тренировки, състезанията са празник за нас, а пък за всеки празник човек иска да изглежда добре. Още повече, че ние като спортисти сме и посланици на нашата държава. Вярвам, че ние сме известни по света не само със спортните си постижения, а и с това, че българките са едни от най-красивите жени. Смятам, че трябва да продължаваме да го засвидетелстваме. Най-важното е да си в хармония със себе си, с вътрешния си свят. Ако обичаш себе си, външността си, тялото си, това личи страшно много, когато застанеш на пистата.", каза Петрова пред bTV.

Като една успешна и красива жена, Габи има много обожатели и последователи в социалните мрежи. "Славата е нещо преходно. Днес я има, а утре я няма. Животът може да ни поднесе какви ли не изпитания. Както си на върха, така в следващия момент можеш да бъдеш забравен. Още повече, че спортът ме е научил на това да бъда изключителен реалист към целите си, към мен самата, към собствените си възможности. Предпочитам резултатите ми на пистата да говорят за мен самата повече, отколкото каквото и да кажа сега на голи приказки. Научила съм се с годините, че това, което си изработиш е сигурно, че няма кой да ти го вземе."

Чаровната лекоатлетка споделя, че сърцето ѝ е свободно, а за нея е важно да бъде с човек, с когото гледат заедно в една посока.

Най-голямата ѝ опора е нейното семейство, което живее в Харманли. Най-добрата ѝ приятелка е нейната майка Снежина.

"Майка ми и баща ми са най-близките ми хора. Допитвам се до тях и най-важните решения в живота ми ги взимаме заедно. Всяка една победа и всеки един резултат е посветен на тях. Обичам ги много, благодаря им за всичко и ще направя всичко възможно да ги накарам да се гордеят с мен.", категорична е сребърната медалистка в тройния скок от европейското първенство в зала в Прага през 2015 г. 

Снимка: bTV

И така, след близо 3-часовия престой в салона, е време за тренировка, а ние се отправяме към залата.

Олимпийските игри в Токио бяха отложени с една година заради пандемията от COVID-19. Организаторите от Япония и МОК правят всичко по силите си за тяхното безопасно провеждане това лято, макар че се прокрадват и мнения, че те отново няма да се състоят.

Въпреки това и Габи, и личният й треньор Атанас Атанасов се надяват Игрите да се проведат.

"Габи е много мотивиран състезател, който знае какво иска и знае как да го постига. Знае как да преследва нещата, за да постигне крайната си цел. Решихме да пропуснем зимния сезон. Всичко ще бъде насочено към лятото, към подготовка за олимпийските игри в Токио. Засега нямаме точна идея кога ще стартираме, кога ще са първите състезания. В момента, в който е готова да стартира, ще го направим.", разясни Атанасов.

Един от най-големите стимули за атлетката са децата от нейния клуб "Локомотив" Пловдив, за които е пример и вдъхновение да тръгнат по нейните стъпки.

Снимка: Lap.bg

"Детските очи, детските емоции са много чисти. Тях не можеш да ги сбъркаш. Виждам ги как ме гледат, искат все да ме питат нещо. Хубавото при нас е, че въпреки че тренираме при различни треньори, клубната принадлежност при нас е много силно изразена. Всяко едно дете, което е стъпило в залата, знае какво означава "Локомотив" Пловдив. Знае, че ние сме едно семейство, не сме просто клуб, ние сме отбор. Аз искам да ги науча на най-хубавите неща от мен. Виждат ме да плача понякога, да се ядосвам, когато нещо не се получава, но това е моментът, в който стискам зъби и смятам, че мога да им помогна с нещо. Вярвам, че трябва да мислим позитивно. Човек каквито мисли има, такива неща привлича към себе си. Дано най-хубавото да предстои.", добави Габи Петрова.