Футболисти, треньори и членове на административните щабове на различните национални формации на България благодариха чрез специално видео на родните медици, които са на първа линия в борбата с коронавируса. 

В клипа участие вземат 60 представители на българското футболно семейство. Някои от участниците са в страната, а други се намират в различни краища на света заради мерките за самоизолация. Всички те обаче се обединиха и с аплодисменти благодариха на лекарския персонал.

"В момент, в който футболът е на заден план, бих желал да отправя специално послание от името на българските национални отбори и да благодаря на лекарите и медицинските лица, които правят невъзможното и рискуват собственото си здраве, за да се грижат за нашето. Благодарности и аплодисменти за всички вас", заявява селекционерът на "лъвовете" Георги Дерменджиев.

Колегата му от младежкия национален тим Александър Димитров добавя: "Вие сте хората, които ще ни върнат нормалния живот и футбола, без който не можем. Сега вие сте отбора, а ние сме вашите фенове! Респект и благодарности!".

bTV призовава: останете си вкъщи!