Английската футболна асоциация осъди расистките обиди към тримата национали, които пропуснаха от бялата точка при загубата от Италия във финала на Евро 2020.

В рамките само на няколко часа след поражението феновете заляха с грозни думи акаунтите на Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака в социалните мрежи. "Връщай се в Нигерия", "Махни се от страната ми" и "Негър" са само част от обидите по адрес на 19-годишния Сака, например.

"Няма как да бъдем по-ясни, че всеки, който стои зад подобно отвратително поведение, не е добре дошъл да наблюдава отбора. Ще направим всичко по силите си, за да подкрепим засегнатите футболисти и ще настояваме за най-тежките възможни наказания за провинилите се. Ще продължим да правим каквото можем, за да спрем дискриминацията в нашата игра, но настояваме и правителството да реагира бързо и да въведе нужното законодателство, така че подобни обиди да имат своите последствия в реалния живот."

"Социалните медии също трябва да поемат своята отговорност и да блокират подобни хора от своите платформи, да предоставят доказателства, които да могат да водят до осъдителни присъди и да направят платформите си свободни от подобни ужасни обиди.", написаха от футболната асоциация на Англия.