Асоциацията на футболистите от английската Висша лига призова правителството на страната да вземе мерки срещу расизма по време на мачовете. Това се случва след поредния случай на отправени расистки обиди от страна на феновете към играч. 

Този път потърпевш беше Антонио Рюдигер от "Челси". Той свидетелства, че е чул маймунски звуци от трибуните в средата на второто полувреме на дербито срещу "Тотнъм", малко след като Хюн-Мин Сон получи червен картон за ритник в ребрата на германския национал. "Сините" от Лондон спечелиха с 2:0, а дикторът на стадиона 3 пъти призова феновете на "шпорите" да се държат прилично. 

"Изключително тъжно е да виждаме отново расизъм по футболните терени и мисля, че трябва да обърнем повече внимание в обществото на това явление. Ако не го направим, ще бъде забравено за няколко дни, както винаги. Не искам да посочвам целия клуб на "Тотнъм" като виновен в ситуацията, а само няколко идиоти, които проявиха расизъм. Надявам се виновниците да си понесат отговорността и да бъдат наказани. В модерен стадион като "Тотнъм стейдиъм", където има толкова много камери, трябва да бъде възможно да бъдат открити отделните лица", заяви Рюдигер. 

Преди месец от "Челси" наложиха на свои фенове доживотна забрана за посещаване на футболни мачове заради расистки обиди по време на срещата със "Славия" Прага в Лига Европа.