Малко са хората, които ще си позволят да отправят предизвикателство към деветкратния олимпийски шампион на 100 м, 200 м и щафета 4Х100 м - Юсейн Болт. Един от смелчаците е защитникът на "Арсенал" Ектор Белерин.

Испанецът се слави като един от най-бързите футболисти в момента. През 2015 г. той се похвали, че е подобрил рекорда на съотборника си Тео Уолкът в спринта на 40 м.

Белерин вече отправи своето предизвикателство към световния рекордьор, а запитан дали състезанието ще се състои отговори шеговито: "Не трябва да питате мен. И аз очаквам обаждане от Ямайка".

Футболистът разкри, че Болт се е съгласил да застане на старта срещу него и е обещал да се обади след участието си на олимпийските игри в Бразилия.

Снимка: Getty Images

"В "Арсенал" сме се събрали доста спринтьори. Това ни помага много на терена. Алекс Чембърлейн винаги казва, че иска да се пробва срещу мен и Тео Уолкът, но до сега не си се е отдала възможност", разкрива Белерин.

Колко бърз е "Арсенал", българските фенове ще могат да видят в мачовете от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Лудогорец". Всички срещи ще бъдат излъчени пряко в ефирите на bTV Media Group.