Четири години след последния епизод на предаването "Сблъсък", телевизионният водещ и продуцент Иван Христов отново се качи на ринга. Този път обаче той сложи боксовите ръкавици заедно с "Отбора на надеждата" - футболен тим, създаден от Виктор Кирков преди 7 години, който събира в редиците си момчета без дом, от малцинствата или в неравностойно положение.

"Колкото може повече българи спрат да се разделят и да работят заедно, толкова по-добре. Виктор се е посветил да събере "Отбора на надеждата", в който да присъстват бездомници, деца от домовете, деца без родители - една група от хора, които са отхвърлени. Сега светът им не е само "Филиповци", където на 12 години цел номер 1 е да откраднеш, а на 13 да влезеш за пръв път в затвора. Има един друг свят, в който можеш да се облечеш добре и с друг тип умения да бъдеш номер 1, особено в собствените си очи, което е най-важното", размишлява продуцентът на "Фермата", който тази година е посланик на отбора.

В каузата се включва и световната шампионка по бокс Галина Иванова, която веднага откликва на молбата на Виктор Кирков. А целта ѝ е само една – да ги научи как да бъдат шампиони.

"В нашата държава има много таланти, на които им трябва подкрепа. Аз си помислих просто, че ще мога да им помогна с малко с опита, който съм натрупала, поне донякъде да има предам нещо, през което съм минала. Нищо не идва даром, трябва да се потрудиш за него", казва тя.

А как се отразява това на самите футболисти?

"Аз съм нов човек! Откакто съм тук, в "Отбора на надеждата", се чувствам много добре. Те са моите братя, това е моето семейство", категоричен е Асен Антонов.

Сега пред тях стои ново предизвикателство - участие на световното първенство в Мексико. Мачовете започват днес (13 ноември). България е в една група с Германия, Норвегия и Чили, а първата среща е с Бундестима.

За Виктор Кирков реалното място на отбора е в първите 10 в света. Но преди всичко, най-важно остава личностното израстване на момчетата.