Легендата на "Рома" Франческо Тоти се завръща при "римските вълци" месец и половина след като се раздели с тях. Ил Капитано сподели пред клубната телевизия, че ще заеме директорски пост, а по-късно новината беше потвърдена от официалния сайт на "Рома".

Тоти получи емоционално изпращане от феновете в последния си мач за "джалоросите" - драматичната победа над "Дженоа" с 3:2 в последния кръг на сезона, която осигури на тима от Вечния град втората позиция в Серия "А" и място в групите на Шампионска лига.

След двубоя над 50 000 на "Олимпико" плакаха заедно със своя любимец.

"Държа да започна с обявяването на края на моята състезателна кариера. 28 май бе паметен ден, който ме докосна. Ден, който винаги остава в мен и никога няма да забравя. Трудно ми е да обясня как се чувствах тогава, какви емоции изпитах.", каза легендарната 10-ка.

"Моят път като футболист приключи, сега започвам с друга важна роля - директорска. Надявам се и в нея да съм успешен. Футболът е всичко за мен, моята страст."

"Не исках 28 май да свършва. Беше вълнуващ. Покри 25-те ми години като играч на "Рома". Сега идва ред на нещо друго. Мисля, че опитът от терена ще ми помогне."

"Започвам от нулата. Нова фаза, ново приключение. Използвах свободното си време, за да помисля. Смятам, че ще се интергрирам и може би вече знам как ще бъда най-полезен. Ще съм на разположение на всички - от децата в школата до президента Джеймс Палота."

"Отварям нова страница и гледам към възможността да работя заедно със спортния директор Мончи, президента Палота, с Балдисони и Еузебио Ди Франческо. Изобщо с всички. Искам отново да бъда важен за "Рома", да имам отговорности."

"Титлата ми ли? - Наричайте ме просто Франческо, както винаги.", завърши Тоти.