Президентът на испанския футболен гранд "Реал" Мадрид - Флорентино Перес, крои грандиозен план. Амбициозната му идея е да осъществи тенис "Ел Класико" между Роджър Федерер и Рафаел Надал пред пълните трибуни на 80-хилядния ст. "Сантяго Бернабеу" в испанската столица Мадрид.

Перес загатна за плана си по време на годишната среща на акционерите в "Реал".

"Опитвали сме много пъти да подобрим рекорда за най-посетен тенис мач в историята. Това може да ни вкара в Книгата на рекордите Гинес, но няколко пъти не успявахме заради контузии или промяна в календара на играчите", заяви Флорентино, по време на чието управление "кралският клуб" записа някои от най-големите си постижения.

Перес неслучайно иска да събере Федерер и Надал. Двамата са с най-много титли от Големия шлем, като имат съответно 20 и 19, а съперничеството им е дългогодишно.

Евентуално тенис "Ел Класико" би влязло в Книгата с рекордите на Гинес. Най-посетеният мач в историята на тениса е финалът за Купа "Дейвис" през 2014 г. между Франция и Швейцария. Тогава на ст. "Пиер Мароа" в Лил има 27 432 души.

"Сантяго Бернабеу" обаче е с капацитет от 80 000 - между 3 и 4 пъти повече от най-голямата тенис арена в света - "Артър Аш" в Ню Йорк. Тя събира до 23 771 зрители.