Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до ръководещия БФС в момента Михаил Касабов по повод смъртта на легендата на ЦСКА Борис Гаганелов.

"Уважаеми господин президент, скъпи Михаил,

Бих желал да изразя своите искрени и сърдечни съболезнования по повод кончината на легендата на ПФК ЦСКА и българския футбол Борис Гаганелов. Думите не стигат за да опишат тъгата, която чувстваме от тази загуба за българския футбол.

През своята кариера Борис изигра 51 мача за България между 1963 и 1970 година и взе участие в 2 световни първенства - Англия 1966 и Мексико 1970. На клубно ниво той ще бъде запомнен с дългата си кариера в ПФК ЦСКА, за който има над 350 мача за 14 години, и с който спечели 7 титли и 6 купи на страната. След оттеглянето си продължи като помощник-треньор на националния отбор и на ЦСКА.

Легендарен капитан на българския национален отбор, както и на ПФК ЦСКА, считан за един от най-великите футболисти в България, неговият завет и постижения и най-вече неговата добронамерена личност, лоялността и човешките му качества няма да бъдат забравени и той истински ще липсва.

От името на международната футболна общественост, бих искал да изкажа съболезнования на Българския футболен съюз, както и на семейството, приятелите и близките на Борис Гаганелов. Нашите мисли са с вас.

Надяваме се тези спомени и подкрепата да донесат мир и утеха в тези тежки времена.

Искрено Ваш,
Джани Инфантино"

Поклонението пред тленните останки на Борис Гаганелов ще се състои в сряда (10 юни) от 12:30 часа на Централните софийски гробища.