Кампанията „#WeAreAllLeoMessi” („Ние всички сме Лео Меси”), чрез която от Барселона искат да изразят подкрепата си към каталунската звезда Лионел Меси, провокира част от феновете на футбола да изразят несъгласието си в социалните мрежи.

Повечето от коментарите са изключително критични към аржентинеца, тъй като обикновените хора са свикнали да бъдат съвестни граждани и да спазват законите на държавата, в която живеят.

Снимка: Getty Images

Ръководството на Барселона започна тази кампания, за да бъде генерирана повече подкрепа от страна на всички фенове на клуба по света. Кой можеше да предположи, че ще предизвика такива реакции?!

Представяме ви селекцията от гневни коментари на футболните привърженици:

"#НиеВсичкиСмеЛеоМеси - Не, не сме! Плати си данъците и имай някакво достойнство! #НиеНеСмеЛеоМеси" 

"ФК Барселона, лунатици са завзели акаунта ви, #НиеВсичкиСмеЛеоМеси - "Моля, подкрепете нашия осъден за данъчни измами служител."

"Защото аз също имам Нула спечелени световни купи и не плащам данъци.. чакай. Аз живея в държава свободна от данъци. #НиеВсичкиСмеЛеоМеси."

"Сериозно, хаштагът #НиеВсичкиСмеЛеоМеси е изключително глупав. "Ние всички сме Лео Меси" = ние всички сме престъпници, които не си плащат данъците?"

#НиеВсичкиСмеЛеоМеси е най-лошата PR кампания, правена от футболен клуб, след тази красота на Ливърпул..."

Меси и баща му са осъдени на 21 месеца затвор за укриване на данъци. Присъдата обаче не е ефективна, тъй като е по-малка от две години, а испанската съдебна система позволява замяна на подобно наказание с пробация.