Феновете на Палермо започнаха серия от протести срещу собственика на клуба Марио Дзампарини, недоволни от управлението му и опасността на тима от изпадане от Серия А.

Сицилианците вече са в зоната на изпадащите с 28 точки, колкото има Карпи пред тях и с 1 повече от Фрозиноне. Между тези три отбора се очертава и битката за оцеляване, като два ще се простят с елита и ще пирдружат най-вероятно Верона, който е последен с 22.

Вчера Палермо отстъпи катастрофално с 0:3 на Лацио, а запалянковците прекъснаха мача и в двете полувремена, хвърляйки на терена бомбички, димки и отломки от седалки.

През второто полувреме срещата беше спряна за около пет минути, след като бомбичка се взриви в краката на халфа на Лацио Антонио Кандрева.

Около 300-350 човека пък обсадиха изхода за служебни лица след мача и искаха разговор с Дзампарини.

Старши треньорът на тима Валтер Новелино заяви, че случилото се по време на мача и след неговия край е срамно. "Прави са феновете да недоволстват, но не това е начинът. Ние се опитваме да вървим напред, а те искат да ни спрат".

Заедно с временните треньори, седем човека са се изредили на треньорския пост на клуба през този сезон, като Джузепе Якини е бил два пъти. В Палермо играе и българският национал Ивайло Чочев.