Привържениците на "Манчестър Юнайтед" нахлуха на тренировъчната база на своя тим днес (22 април). По този начин те изразиха негодуванието си срещу настоящите собственици на клуба - семейство Глейзър.

Протестът идва дни, след като "червените дяволи" обявиха, че се включват в новия турнир Суперлига, но след остра неодобрителна реакция от феновете, се оттеглиха, както и останалите английски тимове. 

При нахлуването си днес на база в Карингтън привържениците разпънаха транспаранти с текст: "Ние решаваме кога ще играете", "Глейзър вън" и "51%". По този начин те поискаха да имат мажоритарна власт в клуба и да взимат важните решения, както е в Германия. В Бундеслигата 51% от тимовете са собственост на феновете.

Привържениците на "червените дяволи" вече издействаха оставката на изпълнителния директор Ед Уудърд, който заяви, че ще напусне поста си след края на сезона.

На базата феновете на "Юнайтед" се срещнаха с мениджъра Оле Гунар Солскяер, с треньорите Майкъл Карик и Дарън Флетчър, както и с футболиста Неманя Матич. Те се опитали да успокоят нахлулите привърженици, дори да защитят семейство Глейзър.

"Не ни давай уроци по история. Глейзър обичат само парите", отговорили им от клуба. 

Джоел и Аврам Глейзър са американски бизнесмени. Тяхната компания закупи мажоритарния пакет акции на "Юнайтед" през 1991 г. Преди години те отхвърлиха оферта от саудитския принц Мохамед Бин Салман на стойност близо 4 милиарда долара.

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" вече се извини на феновете, че забърка името на тима в скандалната Суперлига.

Снимка: Getty Images