Феновете на "Левски" ще загърбят различията си, които ги разделиха в последно време, за да отбележат 180-годишнината от рождението на патрона на клуба Васил Левски. За това призовава съобщение в официалния сайт на Националния клуб на привържениците на "сините".

На 22 юли в Карлово ще бъде организиран Национален събор, на който се предвижда се включат представители на всички фен-организации. 

Скандалите в "синята" агитка достигнаха своята кулминация, след като по време на дербито с ЦСКА в сектор "А" се появи транспарант със свастика, а представителите на "Южна дивизия" заподозряха умишлени действия от страна на "София Запад".

Ето и цялото съобщение в сайта на феновете на "Левски":

ПФК „ЛЕВСКИ“ АД, съвместно с Националния клуб на привържениците и Тръст “Синя България“, имат удоволствието да обявят пред цялата общественост в Република България, че стартират кампания по отбелязването на 180 годишния юбилей от рождението на патрона на клуба – Апостола на свободата Васил Левски.

Кулминацията на тържествата ще се състои на 22 .07. 2017 година в град Карлово, където ще се проведе Национален събор на всички левскари и родолюбци, с който ще отбележим годишнината от рождението на най-великия българин.

Събитието включва богата спортна и развлекателна програма, в рамките на която ще се проведат множество събития, ще бъдат поканени участници от всички краища на страната, реализирали разнообразни и интересни исторически, културни и други инициативи в памет на Васил Левски. Също така, ще бъдат раздадени награди с подкрепата на основния търговски партньор на ПФК „Левски“ АД – „Виваком“

Каним всички българи, които носят Васил Левски в сърцата си, независимо на кой футболен отбор симпатизират, да се включат в празненствата по отбелязването на годишнината от неговото рождение.

Нека за няколко дни да забравим всичките си спортни, политически и всякакви различия и да си спомним, че преди всичко сме българи и потомци на една от най–великите личности в Европейската и Световната история.

Да покажем дружно, че в името на най–великия българин можем да загърбим всичко онова, което ни разделя и да си спомним, че пред олтара на отечеството и пред паметта на неговите най–свидни герои, всички ние сме малки и незначителни със своите ежедневни страсти, вълнения и интереси.

Заповядайте на тържествата, вземете семейства и приятели, защото от всички нас зависи да се съберем и почетем достойно паметта на Апостола.

Очаквайте допълнителна информация в следващите дни.