Националният клуб на привържениците на "Левски" ще изпрати Роман Прохазка със специално събитие на 4 юни, понеделник.

29-годишният словак напуска "Герена" след пет изиграни сезона със "синия" екип, в които записа 26 гола в 176 официални мача.

Той вече подписа договор за 3 години с чешкия шампион "Виктория" Пилзен.

"В понеделник, 4 юни, от 16:00 часа в магазина на НКП на бул. "Тодор Александров" 23 ще изпратим подобаващо Роман Прохазка към неговото ново предизвикателство Чехия и тима на "Виктория" Пилзен. Ще си поговорим за "Левски", за всички емоции, които изживяхме заедно през годините и за пореден път ще му покажем това, което той най-много заслужава - безрезервната ни любов.

Сърцатият словак ще отдели специално внимание на привържениците на "Левски", въпреки ограниченото си време и краткия престой на българска земя в рамките на деня, защото просто не може да си тръгне без да се види още веднъж с хората, за които се раздаваше на терена.

"Знам, че повечето от вас ще са на работа по това време и часът не е удобен, но просто няма да имам друга възможност. Надявам се да успея да се видя с възможно най-много от вас, приятели", сподели Прохазка.

През всички тези години той бе по всички точки на терена. Играеше в защита, играеше и в нападение. Бележеше и бранеше вратата на любимия син тим. Бе навсякъде, но най-вече в нашите сърца.

Роман е един от нас и винаги ще бъде, а когато наш брат тръгне по нов път, ние сме длъжни да застанем рамо до рамо и да го изпратим заедно с пожелание за много успехи!

И да му кажем не сбогом, а до скоро, синьо сърце!", се казва в съобщението на НКП на "Левски".