Двете най-големи фенски организации на "Ботев" Пловдив - КПБП и Обединени франции BULTRAS, поискаха отборът да не играе следващите си мачове с официалната фланелка на клуба за настоящия сезон, която е с лика на легендата Чико Дерменджиев. Причината е лошото представяне на тима от началото на сезона.

Според част от привържениците на "канарчетата", играчите не бива да срамят лика на Чико. 

С декларация феновете поискаха ръководството да вземе крайни решения.

"Скъпи Ботевисти,

дълго време търпяхме и запазвахме мълчание по наболелите теми, свързани с любимия ни клуб. След вчерашната срамна загуба във Враца и отчайващите резултати на първия ни отбор ситуацията стана нетърпима.

1. Ако има хора с останало достойнство в оперативното ръководство и спортно-техническия щаб сами да подадат оставките си.

2. Първият отбор да играе с различни екипи от официалните в следващите мачове, за да не срамят лика на Чико. Да носиш емблемата и този лик трябва да се заслужи!

С оглед на това днес представители на организираните привърженици на БПФК заявихме позицията си пред изпълнителния директор на "Ботев" Пловдив, а именно:

Надяваме се да бъдем подкрепени от собственика на клуба Георги Самуилов, който да предприеме незабавни мерки!

От КПБП и Обединени фракции BULTRAS".

Спортният директор на клуба Адалберт Зафиров вече подаде оставка, очаква се същото да направи и треньорът Желко Петрович.