Феновете на футболния "Ботев" Пловдив заявиха, че са изненадани от решението на руския бизнесмен Антон Зингаревич да замрази преговорите за придобиване на 60% от клуба.

Вчера (24 декември) той заяви, че спира преговорите по сделката, тъй като собствениците на ценните книжа в момента - Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", предприема действия да уронят престижа му и в разрез с провежданите преговори.

"Уважаеми Ботевисти, 

Изненадани сме от изявлението от името на г-н Зингаревич, публикувано в клубния сайт на ПФК Ботев. Футболната общественост е запозната с четирите условия, които г-н Зингаревич постави и ние в тридневен срок приехме, и те и повече не са коментирани, в т.ч. и 60-те процента акции, предмет на сделката. Малко след това в УС на Сдружението постъпиха завишени и нови условия, с изискване за конфиденциалност, поради което на този етап не сме ви запознали с тях. В отговор единствено сме направили коментар и поставили уточняващи въпроси. Друго съществено не се е случило.

Бъдете уверени, че съдбата на Ботев е във вашите ръце и ние не бихме поели ангажименти против вашата воля. Бъдете здрави, да си пожелаем по-добра и успешна Нова 2021 г.", пишат феновете.

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "жълто-черните", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на настоящия сезон. Този ход не стабилизира финансовото състояние на клуба и "Ботев" продължава да е в тежка криза и на ръба на оцеляването.

Снимка: Getty Images

В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив.

Той постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".

Очакваше се акциите да бъдат прехвърлени в първите дни на 2021 г.