"Арсенал" може и да подобри представянето си след смяната на Унай Емери с Микел Артета, но явно за някои привърженици на "артилеристите" това е недостатъчно.

Част от феновете на "Арсенал" взеха крайни мерки, основавайки нов клуб, който ще стартира от деветото ниво на английската футболна пирамида - Combined Counties League. Тимът е кръстен "Дайъл Скуеър" - оригиналното име на "Арсенал". Засега новосформираният клуб ще играе мачовете си в Съри, но целта в дългосрочен план е преместване в Уулич, Южен Лондон - домът на "топчиите".

"Дайъл Скуер" ще носи тъмночервени екипи, бели гащета и сини чорапи, също както "Арсенал" през 90-те години на по-миналия век.

"Този "Арсенал" – клубът, всичко около него, стадионът – нищо не е каквото беше в звездните времена. Всичко е толкова комерсиализирано, толкова бездушно, безжизнено. Това вече не е "Арсенал", казва Стюарт Морган - основателят на новия клуб.

Отцепниците създават "Дайъл Скуеър" като протест срещу случващото се в "Арсенал" при настоящия собственик - милиардера Стан Крьонке. Появата на "Дайъл Скуеър" е и израз на разочарованието от факта, че "артилеристите" не са ставали шампиони на Англия от 2004 г., когато начело на тима бе Арсен Венгер.

Снимка: Getty Images