Феновете и ръководството на футболния клуб "Левски" се срещат днес, за да обсъждат бъдещето на тима. Очаква се на стадион "Георги Аспарухов" в столицата за разговорите да присъства и бизнесменът Васил Божков, който е сочен за финансов благодетел на "сините"

От Националния клуб на привържениците на "Левски" разкриха, че срещата ще се проведе по инициатива на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Той обаче не е разкрил за какво ще се говори на нея.

Снимка: Lap.bg

Феновете очакваха подобно събитие да се организира, след като преди 6 месеца внесоха покана към ръководството на среща, на която да се обсъжда бъдещето на "сините". 

В своя официален сайт те публикуваха и хронология на събитията:

"Искаме да Ви припомним, че в края на месец юли 2019 година управителният съвет на „Националния клуб на привържениците на Левски“ отправи официална, писмена покана към собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД за среща.

Ние настоявахме срещата да се състои в дома на ФК „Левски“ – стадион „Георги Аспарухов“, като задължително условие беше, от една страна да има широка представителност от левскарските среди в лицето на УС на НКП на „Левски“ и лидерите на регионалните структури на привържениците от страната и чужбина и, от друга страна, собственикът на Нове холдинг, собственикът на мажоритарния пакет от акциите на ПФК „Левски“ АД и изпълнителният директор на ПФК „Левски“ АД.

Целта на срещата беше (и си остава) да представим за разглеждане, обсъждане, доработване и приемане на концепция за дългосрочно сътрудничество между организираните привърженици на Левски и Професионалния футболен клуб. Не ни е известно, какви са причините, но поканата ни остана без отговор.

В средата на месец август 2019 година, изпратихме втора, писмена покана за среща. Резултатът беше същия.

На 3-ти септември 2019 година, НКП на „Левски“ публикува на официалния си сайт документът, който така и не стигна до представяне и обсъждане с ръководството на ПФК. Отново от Клуба не реагираха по никакъв начин.

На 22-ри октомври 2019 година, във връзка със скандалните инциденти около футболната среща между отборите на България и Англия (проведена в град София на 14.10.2019 година) и последвалата ги кампания от масови арести и административни наказания на привърженици на "Левски", които за пореден път бяха удобно „посочени“ като „Главните виновници“ за проблема, решихме да инициираме един широк дебат, в който да поканим за участие представители на всички заинтересовани страни, в т.ч. отговорните членове на правителството, ММС и МВР, както и БФС, общинските власти и представители на всички клубове на привърженици на останалите отбори в страната. 

На 25-ти октомври 2019 година дадохме пресконференция, на която "Националният клуб на привържениците на Левски" представи отчет за дейността си и анонсира стратегията си за съвместна работа с ПФК "Левски" в дългосрочен план, чиято основна цел е свеждането на инцидентите с привърженици на любимия клуб до минимум. Отново ПФК останаха безмълвни. 

Както и започнахме в началото, макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои.

Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само може да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог когато става въпрос за "Левски".

Няма да го направим и сега"

В последните дни се появиха и информации, че подобно събиране може да е продиктувано от предложението на лидера на НФСБ - Валери Симеонов, лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. 

Подобна стъпка би повлияла на финансовото състояние на футболния клуб, тъй като един от основните спонсори на "сините" е компания за лотарийни игри.