Фенове на "Левски" са пострадали в хърватския град Задар преди първия мач на "сините" с "Хайдук" Сплит от втория квалификационен кръг на Лига Европа, съобщава "Дарик Радио".

Инцидентите между агитките на двата отбора са станали на около 150 км от Сплит, след като ултраси на "Хайдук" пътували до Задар, за да търсят преки сблъсъци с привържениците на "Левски".

Една гола на българите е била запалена, а феновете на "сините" са пострадали от огъня, опитвайки да спасят своите документи в автомобила. Те са потърсили лекарска помощ в местната болница.

Полицията в Задар не е успяла да се справи с двете агитки. Едно момче е със счупена глава и е настанено в клиника заедно с още шестима привърженици на "Левски". 20 българи за арестувани.

"В Задар сме, за да може да подкрепим "Левски" в Сплит. Полицията не успя да се справи с обстановката. На арестуваните наши момчета сигурно ще бъдат повдигнати обвинения", сподели пред "Дарик" председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

Консулката на България в Хърватия ще отиде в Задар, за да се запознае със ситуацията. Напрежение имаше и в самия Сплит, където ултраси на домакините обикаляха, за да търсят саморазправа с гостуващата агитка на "сините".

Умишлено е търсена конфронтация с всеки, който е сметнат за привърженик на "Левски". Това е довело до намесата на полицията, която не е позволила на българите да се разхождат свободно из Сплит.