Фен клубове на ЦСКА от цялата страна излязоха с нова декларация. Този път те изразиха подкрепата си за Гриша Ганчев.

Привържениците настояват Министърът на младежта и спорта Красен Кралев да предостави стадион "Българска армия" и базата в Панчарево за ползване на клуба и най-сетне да бъде преодоляно разделението сред "армейската" общност, породено от наличието на две дружества с името ЦСКА, претендиращи да продължат традициите на славния отбор.

"В момент, в който ЦСКА подготвя триумфалното си завръщане в елита на българския футбол, шепа платени провокатори изпълняват пъклено и злодейски поръчка от своите кукловоди - да осуетят намерението на Гриша Ганчев да възроди любимия ни отбор. Наглите и подмолни виртуални операции и дезинформации се осъществяват само 2 месеца след един от великите моменти в историята на ЦСКА - завоюването на купата на България от момчетата на Христо Янев, наказани административно да ритат топка по селските поляни във "В" група", се казва в декларация на една от големите фракции в сектор "Г" - "Енимълс".

В същото време т.нар. "автентичен" ЦСКА, воден от Адалберт Зафиров, направи тренировка на едно от игрищата с изкуствена настилка пред сектор "А" на стадион "Българска армия".

Зафиров каза, че неговият ЦСКА също планира да играе контрола на "Армията" на 23 юли, за когато е планирано официалното представяне на ЦСКА-София срещу италианския Удинезе. Това би породило сериозно напрежение между поддръжниците на двата проекта.

В тази връзка привърженици на "червените" предлагат двете ЦСКА да изиграят контроли в различни дни на "Българска армия", с което да се види кой проект има по-голяма подкрепа и той да получи базите, с което да се сложи край на агонията на един от най-успешните български отбори.