Футболен фен е в болница с опасност за живота, след като е участвал в сбиване между привърженици на пловдивските "Ботев" и "Локомотив".

Около 22:00 ч. на 25 февруари част от двете агитки се срещнали случайно на пресечката на булевард "Дунав" и улица "Васил Левски", като се е стигнало до физическа разправа.

Трима човека са пострадали при сбиването, потвърди за bTV директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Те са на 35, 39 и 47 години.

Двама от тях са прегледани в болница, а след това освободени за домашно лечение. Третият - най-младият, е пострадал по-тежко и е настанен в болничното заведение с опасност за живота. По неофициални данни той е с вътрешен кръвоизлив и счупен череп.

В момента полицията в града издирва други участници в мелето. При сбиването са нанесени и щети върху паркиран наблизо автомобил.

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство в Трето РУ са предприети активни действия за изясняване на причините и обстоятелствата за побоя, както и установяване на самоличността на инициаторите му.

"Локомотив" и "Ботев" трябва да излязат един срещу друг в пловдивското дерби на 1 март.