Членовете на Националния фенклуб на привържениците на "Левски" се разграничиха от феновете в Сектор "А", които по време на мача между "сините" и ЦСКА уцелиха с предмет помощник треньора на "червените" Стефан Генов.

При третия гол на символичните гости на стадион "Васил Левски", от сектор "А" полетя предмет, който нарани специалист, както и кондиционния треньор Кирил Динчев. Двамата след това заявиха, че са били замеряни с част от бомбичка и камък. 

От официалната организация на феновете на "Левски" публикуваха декларация в своя официален сайт, от която става ясно, че подобно поведение е в ущърб на клуба и поста въпроса защо хореографията на колегите им от сектор "А" не е била предварително проверена от полицията, както тази в ултраската трибуна на стадиона.

Ето и цялата позиция на НКП:

След събитията на трибуните по време на мача срещу ЦСКА–София, Националният клуб на привържениците на "Левски" заявява следното:
Всеки, който претендира да обича "Левски", не може да има поведение, насочено във финансова и морална вреда на клуба, и в ущърб на останалите привърженици, които най-вероятно ще бъдат лишени от възможността да покрепят отбора си на стадиона в следващите мачове.

НКП работи от дълги години за предотвратяването на инциденти като вчерашния. Поради тази причина е създадена сериозна организация в Сектор "Б", който е ултрас трибуната на левскарите, за разлика от Сектор "А". Сектор "Б" е мястото за хореография и пиротехника, скачане и пеене. Сектор "А" е мястото на левскарите с умерен профил.

По време на хореографията в Сектор "А" бе вдигнат забранен символ. Бяха хвърлени предмети към пистата и скамейката на гостуващия отбор, заради които пострадаха служебни лица.

Това се случва във втори пореден мач срещу същия отбор, от същото място. Намесата на стюардите, които са отговорни за реда по трибуните, бе абсолютно наложителна и задължителна.

Трябва да се зададе и въпросът: защо полицията допуска хореография в Сектор "А" и проверена ли е тя при положение, че хореографиите в ултрас трибната се уточняват седмица преди мачовете и подлежат на строга и сериозна проверка.

И още веднъж – НКП призовава всеки един левскар добре да помисли как помага или вреди на "Левски" с евентуални свои действия на стадиона! Подкрепете, а не пречете на "Левски"!