Националният клуб на привържениците на "Левски" се разграничи от фена, който хвърли самоделна бомба в началото на второто полувреме на мача на "сините" срещу ЦСКА и рани полицайка

В официално изявление на сайта си, привържениците заявиха, че не толерират подобен вид поведение, с което се вреди не само на пряко пострадалите, но и на самия клуб.

Феновете са категорични, че няма как да носят отговорност за всеки един присъстващ в сектора.

Ето и цялата позиция на фенклуба:

"Националният клуб на привържениците остро осъжда и категорично се разграничава от действията на неизвестното лице, решило да хвърли бомбичка на стадиона, която рани полицай, по време на мача с хибридния отбор от Ловеч-Етрополе-София вчера.

Инциденти като този, довел до сериозни наранявания за 24-годишна служителка на жандармерията, не са били и никога няма да бъдат толерирани от организираните привърженици на "Левски" по простата причина, че вредят не само на пряко потърпевшите, но и на собствения ни клуб.

Освен това подобно поведение сериозно подкопава дългогодишните ни усилия да градим отношения с органите на реда, основани на диалог и взаимно разбирателство. Става въпрос за напълно индивидуална проява на малоумна агресия, която засега води до тежки последствия за всички останали, но не и за лично отговорния за нея.

НКП изразява съпричастност с пострадалата служителка на МВР и нейните близки и заявява категоричната си решимост да не допуска подобни опасни действия в Сектор "Б" в бъдеще.

Няма как да носим отговорност за личните решения на всеки отделен привърженик, но призоваваме всички да се придържат към такова поведение преди, по време и след мачовете на любимия ни "Левски", така че да не вредят нито не себе си, нито на околните, нито на клуба!"