Неуредиците със собствеността на футболен клуб "Левски" накараха враждуващите фракции на тима да се обединят и да призоват всички фенове да посетят мача срещу "Локомотив" Горна Оряховица в събота (25 февруари).

От Националния клуб на привържениците на "сините", които заявиха, че нямат намерение да придобиват акциите на "Левски", излязоха с декларация, в която са категорични, че няма да оставят клуба и ще напълнят фенския сектор.

Ето и целия текст на декларацията:

"Много пъти е било тежко. Боляло ни е от загуби. Боляло ни е от изпуснати титли и купи. От грешни решения. От загубени път и посока. От чувство на безпомощност.

Но не сме се предали! Няма да се предадем и сега!

Ще пеем за ЛЕВСКИ! Ще се борим за ЛЕВСКИ! Ще водим битка за ЛЕВСКИ! Ще съдерем гърлата и ще оставим сърцата си там, у дома – на стадион „ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“!

Ще го направим, защото ЛЕВСКИ има нужда от нас! Защото няма да го оставим! Защото ЛЕВСКИ е нещо различно. Кауза, мисъл, идея и начин на живот!

Затова ние не пеем за победа, а пеем за ЛЕВСКИ. Затова вярваме и знаем, че след дъжд винаги изгрява слънце. И когато слънцето един ден отново изгрее, най-доволни ще бъдем всички ние, които не изоставихме любовта на живота си сама в бурята!

За ЛЕВСКИ! И за всички нас! За всички, които са се изградили като личности и характери, оповавайки се на изконните ценности, завещани ни от създателите на любимия клуб!

Призоваваме за единство в името единствено и само на ЛЕВСКИ!

ВСИЧКИ ЗАЕДНО!

Един, двама, петдесет или сто не могат да се справят. Трябва ни всяко туптящо левскарско сърце. Трябват ни отново хиляди в „сините“ редици! Готови да влезнат в битка за своя ЛЕВСКИ! В битка за бъдещето!

Време е да стиснем юмрука здраво! И да покажем силата на единството на „синята“ публика!

В събота нищо друго не е важно!

МОБИЛИЗАЦИЯ! 25.02, 17:30 ч., СТАДИОН „ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“!"

Снимка: Facebook

Подкрепа за клуба ще покаже и друга фен-фракция. "Южна дивизия", чиито представители отсъстваха от сектора на най-запалените привърженици заради конфликт с други организации, също заявиха с декларация, че ще бъдат на срещата от 21-ия кръг на Първа професионална лига. 

а жалост настъпи моментът, който беше предизвестен за всеки човек, следящ отблизо процесите в ПФК Левски (София) в последните 10 години и решенията, които бяха взимани от ръководителите му. Моментът без съмнение е труден, а неяснотата за бъдещето на любимия отбор - голяма. На карта е заложено съществуването на вековния ни клуб. Клуб, успял да се съхрани по времето на две световни войни и 45 години комунистическо робство. Как и защо се стигна дотук, е тема на дълъг разговор, а виновните не са един и двама. Виновни сме всички, които позволихме това да се случи – привърженици, ръководители, треньори, играчи и политическата клика, която отдавна души около любимия отбор. Но като че ли време за разговори и търсене на виновници този път няма.

Настъпи времето, в което всеки един от нас трябва да застане с тялото си на стадиона и да покаже на всички онези, които доволно потриват ръце от моментното състояние на ПФК Левски (София) и неговата велика публика, че планът им просто ще се провали. Искрено вярваме и се надяваме, че тази “синя” публика е различна и в момента не е започнала търсенето на нова майка и нов баща. Не можем, нямаме право и няма да оставим клуба си да се гърчи на смъртен одър, чудейки се кое и какво да припознаем за новото свое. В този момент трябва да се борим за оцеляването на любимия отбор.", се казва в позицията на "Южна Дивизия".