Българската федерация по волейбол (БФВ) изрази своята подкрепа към правителството на Бойко Борисов. В пет поредни дни в София и в други градове в страната се организират протести, които призовават кабинета и главния прокурор да подадат оставки.

В тази обстановка от БФВ заявиха, че работят добре с Борисов и се надяват това да продължи и в бъдеще.

Ето и цялата позиция на федерацията:

"Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България.

През последните няколко години България бе домакин на двата най-големи спортни форума във волейбола съвместно с Италия – Европейското първенство през 2015 година и Световния шампионат през 2018 г. Освен тях нашата страна приема и турнири от Лигата на нациите. Не бива да забравяме, че бяхме домакини и на Олимпийска квалификация през 2019 г., когато съвсем малко не ни достигна да спечелим визите за Олимпиадата в Токио. Всичко това нямаше да бъде възможно без подкрепата на г-н Бойко Борисов и неговия екип.

За организацията на двата най-големи форума Българската федерация по-волейбол получи многобройни поздравления, целият волейболен свят впери очи в нашата страна.

Всеки състезател знае колко важен е домакинският фактор в спорт като нашия, където всяка точка е от значение. Всички ние сме благодарни за това, че нашите момчета играят мачовете си на родна земя и имат подкрепата на невероятната българска публика.

Изказваме благодарността си към кабинета на г-н Борисов и за инвестициите, които се правят в спортна инфраструктура. Без добра спортна база домакинствата на тези форуми нямаше да бъдат възможни. Залите са ни нужни, за да могат децата ни да практикуват любимия си спорт и да растат здрави.

Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще!"

През март 2020 г. начело на волейболната федерация застана Любомир Ганев, който замени дългогодишния ѝ президент инж. Данчо Лазаров.