Един от основните претенденти за спечелването на първия голям голф турнир от серията "Мастърс" за годината - Дъстин Джонсън, преживя неприятен инцидент. След като силен дъжд сложи преждевременен край на тренировката в сряда, той се прибрал в къщата си под наем за почивка, но паднал тежко по стълбите й. Според съобщение на неговия мениджър Дейвид Уинкъл, приземяването е било доста тежко, но все пак има надежда, че световният №1 ще започне игра в четвъртък, въпреки силните болки в долната част на гърба.

"В 15 часа Дъстин се е строполил по стълбите на къщата си в Огъста. Падането е било тежко и сега трябва да си почива, макар да се чувства некомфортно. Бе посъветван да остане неподвижен и да предприеме действия срещу евентуално възпаление, като наложи мястото с лед. Има надежда, че ще се появи в игра в четвъртък. Ще се въздържа от повече коментари, докато не се изясни състоянието му"– се казва в прессъобщението.

Джонсън, който спечели три поредни турнира, бе считан за основен фаворит за спечелването на Зеленото сако тази неделя. В четвъртък той ще играе във финалния флайт, който трябва да застане на първо тий в 14:03 ч. местно време. В групата му са други двама мейджър-победители – Бъба Уотсън и Джими Уокър. Защитаващият титлата си от миналата година Дани Уилет (5 under, 283) ще играе в група с Мат Кучар и настоящия американски шампион сред аматьорите Къртис Лък. Те започват в 12:24 по обед.

Игрището Augusta National е доста мокро след падналите проливни дъждове. Според прогнозата ще вали през два от последните три дни на седмицата, ветровете ще са със сила 32 – 48 км/час, а поривите ще стигат до 65 км/час.

В началото на седмицата самият Дъстин Джонсън заяви: "Променливите условия на игрището ще разместят класирането и ще поставят най-добрите голфъри в света на истинско изпитание. Точността на патинг-играта по грийновете ще реши класирането”.