Фалшив слух е причината за напрежението сред феновете на ЦСКА по време на гостуването на тима на "Ботев" Враца. Това заявиха от клуба от северозападния град, както и свидетели на случката. 

В средата на първото полувреме агитката на "червените" изненадващо напусна трибуните. Запалянковците се насочиха към паркинга, а причината е информация, че други привърженици хвърлят камъни по паркираните автомобили. Слухът, притеснил феновете на ЦСКА, гласял, че отвън ги провокират хора, симпатизиращи на големия съперник "Левски". 

Снимка: bTV

"Просто чух караница там. Приключи и след 15-20 минути. Минаха едни момчета като гардове. От ЦСКА ли бяха, не мога да ви кажа, и няколко полицаи", разказва пред bTV Красимир Стоянов, който се намира около стадиона по време на мача. 

От полицията в града отказаха коментар и определиха случилото се като "фалшива тревога". Въпреки това на присъстващите полицаи е било изпратено подкрепление, което да пази реда. 

Снимка: bTV

Инцидентът притесни ръководството на домакините.

"Това, което знам от полицаите, е, че на агитката на ЦСКА, която излезе от сектора и тръгна навън, някой им казал, че им чупят колите. Няма такова нещо, всичко е спокойно. Полицаите си свършиха работата и всичко е под контрол. Ние се уплашихме", заяви Христо Илиев, който е председател на Управителния съвет на "Ботев" Враца. 

Неразбориите в сектора на агитката не притесниха "червените" футболисти и те победиха с 4:2 в мача. 

Снимка: Lap.bg