Нападателят на Колумбия Радамел Фалкао призна, че е уговарял футболистите на Перу да играят за равенство в мача между двата тима. Двубоят от последния кръг на световните квалификации завърши 1:1. 

Със спечелената точка колумбийците събраха 27 и се класира директно за шампионата на планетата в Русия догодина. Перуанците завършиха с актив от 26 точки, които им отредиха пето място и ще играят бараж с шампиона на Океания - Нова Зеландия.

В края на мача Фалкао бе уловен от камерите да обикаля енергично около играчите на Перу и да говори с тях. "Знаехме какво се случва в другите мачове. Играехме с ясната представа за резултатите в останалите срещи и в този момент се опитах да им обясня", призна нападателят на "Монако".

Равенството между двата отбора остави Чили без квота за световното. Шампионите на Южна Америка завършиха с 26 точки, колкото има и Перу, но останаха шести заради по-лоша голова разлика, след като загубиха с 0:3 от Бразилия.

"Колумбийците направиха опит да говорят с нас в последните пет минути. Те знаеха за резултатите в другите мачове, така че запазихме точката, която ни бе необходима", не отрече и халфът на Перу Ренато Тапия.