След 42 години чакане, стадионът в Русе отново ще бъде арена на сблъсък от футболните евротурнири. "Дунав" ще играе реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу "Иртиш" на собствена територия, на обновеното съоръжение в града.

Стадионът беше инспектиран в средата на месеца и получи одобрението на УЕФА. Преди това обаче "драконите" ще трябва да пътуват до Казахстан, за да гостуват на водения от Димитър Димитров-Херо отбор.

За последно "Дунав" домакинства в евротурнирите на своя стадион през 1975 г. Тогава русенци победиха италианския гранд "Рома" с 1:0 с гол на Тодор Иванов. В последствие българският отбор отпада от турнира за Купата на УЕФА, след загуба с 0:2 в Рим.

През април 2017 г. "Дунав" изигра първия си мач от 1991 г. насам на стадиона, след като Българския футболен съюз също даде лиценз на съоръжението.

Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив пък ще домакинства на реванша срещу албанския "Партизани" в Бургас, тъй като базата на "канарчетата" в Коматево няма да получи лиценз. 

"Левски" по традиция ще посрещне черногорския "Сутйеска" на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Първите срещи са на 29 юни, а реваншите са на 6 юли.