Женският национален отбор на България по баскетбол продължава подготовката си за мачовете от европейските квалификации. "Лъвиците" са в група с Исландия, Словения и Гърция.

Селекционерът на тима Стефан Михайлов избра 14-те момичета, които ще вземат участие в първите квалификационни мачове срещу Исландия и Словения. Дебют в женския национален отбор ще направи Изгряващата звезда на 2018 г. Ивана Николова от "Славия", а също и Евгения Нацкина.

"Ние нямаме много голям избор на баскетболистки. Те са едни и същи. Избираме от 15-20 момичета. С малки промени, общо взето в същия състав бяхме събрани и преди една година. Исландия е отбор от нашето ниво в тази група, срещу който трябва да гоним победа. Няма какво да се лъжем, доста сме изостанали в женския баскетбол. За съжаление в България има два отбора, а в Исландия са осем професионални. Така че това е сходството между двата отбора", заяви пред bTV треньорът Михайлов.

Нашите гостуват на скандинавките на 14 ноември. Три дни по-късно България е домакин на Словения в столичната зала "Универсиада“.

В понеделник целият тим на България ще посети церемонията по случай 100 години баскетбол. На 13 ноември отборът заминава за Исландия с полет през Амстердам до Рейкявик. Ден по-късно е първият ни мач от квалификациите срещу Исландия, а на 17 ноември приемаме в София силните словенки.

На последните европейски квалификации отборът ни записа 6 загуби и нито една победа.