Любовта и забавленията може да почакат! Европейските шампиони по вдигане на тежести от първенството в Москва - Ангел Русев (категория до 55 кг) и Стилян Гроздев (категория до 61 кг) са се устремили към върховете спорта.

Една от най-важните стъпки беше първенството на Стария континент, което завърши преди седмица, а българският тим спечели 7 медала - 3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.

Снимка: bTV

"Страшно много труд сме хвърлили. Подготвяме се за това европейско първенство от две години, с отлаганията. Не сме спирали да тренираме. Повечето ни казват "Какво толкова правите? Вдигате едни железа...". За да ги вдигнем, знаете ли през колко труд и лишения сме минали?! За да стигнем до това ниво. Искам да кажа за повечето хора, които омаловажават успеха ни, да се замислят през какви неща минаваме, за да стигнем до това ниво. Само с едно вдигане не става. Това нещо трябва да се случва редовно на тренировка, за да се получи на състезание", заяви в студиото на "Тази сутрин" шампионът Гроздев. 

Снимка: bTV

"Коства ни много. Тренираме сутрин и следобед по 2 часа. Имаме един почивен ден - неделя", разкри Ангел Русев, който подобри и европейския си рекорд за юноши в изтласкването.

"Тези, които тренират и се мъчат, просперират по един или друг начин. Всичко ще почака. Гледаме само спорта. Страшно много тежат тези медали", категорични са двамата щангисти.

Снимка: bTV

В годината, в която трябва да се проведат олимпийските игри, и техните погледи са насочени към Токио. Гроздев е оптимист, че ще бъде един от българските представители на най-важния спортен форум, който беше отложен с година.