Европейският вицешампион по вдигане на тежести в категория до 105 кг - Васил Господинов, разкри специално за bTV от Сплит, Хърватия, че е отпътувал за първенството на Стария континент с ясната цел да спечели медал.

Българският състезател се качи на почетната стълбичка, след като се класира втори в двубоя. Той спечели и два бронзови медала в отделните движения в своята категория.

"Като европейски вицешампион се чувствам отлично, бих казал доста добре. С оглед на това, че дойдох най-малко за медал съм много доволен от себе си. Казах си, че без медал няма да се прибера. Очаквах да спечеля медал в двубоя. Нивото на конкуренцията беше жестоко. За наш късмет един от фаворитите - руснака, не се класира за двубоя, но и да се беше класирал бих се борил, за да го победя. Нямаше да му се дам.", разкри минути след спечеленото отличие Господинов.

Господинов е европейски шампион за младежи до 23 г. от първенството в Израел през 2016 г. Той обаче не крие амбициите си да стъпи на световния връх и при мъжете.

"Спечелването на този медал ми струваше много - пот, лишения, труд, разочарования дори. Преминах през много трудни моменти, но в крайна сметка целта е оправдана. Амбициите ми във вдигането на тежести се простират много далече. Не очаквам някой да ме разбере и да ми повярва, че мога да стана световен шампион, но аз съм твърдо устремен към тази цел, към тази мечта. Живея с нея, събуждам се с нея, лягам с нея. Ще я гоня до когато мога и ще се опитам да направя всичко възможно да я постигна", заяви вицешампионът.

Дали е имал сили за европейска титла в Хърватия, вижте отговора на Господинов във видеото: