Европейската шампионка по борба в категория до 65 килограма Мими Христова е била пред отказване от спорта. Това разкри самата тя в предаването "Тази сутрин" по bTV.

26-годишната Христова донесе трета титла на България от шампионата в Рио. Преди нея Миглена Селишка спечели първото си европейско злато, а 18-годишният Едмонд Назарян ознаменува дебюта си при мъжете с титла в категория до 55 килограма в класическия стил.  

"Добре се чувствам, малко съм недоспала в последните дни. Най-после и аз успях да взема тази европейска титла. Не го очаквах. Отидох просто ей така на това европейско, нямаше изобщо да се боря. Треньорът седна и поговори с мен, каза ми да отидем, за да видим какво ще стане в много по-горна категория за мен. Каза ми да си хапвам малко повече, да си почина и да тренирам по-спокойно.", разкри Христова. 

Преди шампионата 26-годишната врачанка сменя категорията, въпреки че е готова да се откаже от борбата.

Снимка: бфборба

"Състезавам се до 57-59 килограма. Исках да се откажа от борбата. Случиха ми се някои неща... не исках да се състезавам. Бях разочарована. В един момент си казах, че може би не ставам за този спорт. Отидох на лагера, за да подготвя Тайбе Юсеин за това европейско първенство. Да съм й партньор, защото ние си партнираме една на друга.", добави тя. 

На финала Христова победи състезаващата се за Азербайджан Алис Манолова: "Не е приятно българи да ходят да се състезават за други страни. Познаваме се от деца с нея. Трябваше да се борим, колкото и да не е приятно.", завърши Христова.