Епидемията от коронавируса, която блокира все повече части от Италия, изправи на нокти и ръководството на най-престижния клубен турнир по баскетбол на Стария континент – Евролигата. От централата на организацията в Барселона вече обмислят вземането на извънредни мерки, за да гарантират сигурността не само на играчи и треньори, но и на зрители.

Първият мач, който има вероятност да бъде отложен, или да се състои пред празни трибуни, е този между литовския гранд „Жалгирис“ и „Олимпия“ Милано. Срещата е утре – петък (28.02) в Каунас, а преди минути, Министерството на здравеопазването в балтийската страна посъветва управата на „Жалгирис“ да настоява за отмяна на събитието за по-късна дата, а ако това не е възможно, то в никакъв случай в залата да не бъде допускана публика.

Снимка: euroleague.net

„Висящо“ с пълна сила към момента изглежда и домакинството на „Олимпия“ Милано на испанския колос „Реал“ Мадрид следващата седмица на Апенините. Клубът, който е спонсориран не от кого да е, а лично от световноизвестния моден дизайнер Джорджо Армани, би трябвало да приеме Белия балет на 3-и март. Два дни по-късно баскетболистите от Милано гостуват на „Валенсия“, а на 12-и март, е домакинството им срещу отбора на българина Александър Везенков – „Олимпиакос“.

Снимка: euroleague.net